Nogomet
1

Premierliga: Bez pogodaka u derbiju Arsenala i Chelseaja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 17. kola engleske Premierlige, ujedno i derbiju, nogometaši Arsenala i Chelseaja su odigrali bez pogodaka.

Na Emiratesu se, u vrlo teškim uvjetima, jer su kiša i vjetar pratili igrače tokom svih 90 minuta, odigrala utakmice bez mnogo pravih prilika. Uvjerljivo najbolju je imao Chelsea i to u 32. minuti kada je Hazard uposlio Franka Lamparda, a ovaj je pogodio prečku.

Arsenal je vodio ritam igre, dok je Chelsea uglavnom pokušavao prijetiti iz kontranapada. I dok je u prvom dijelu Chelsea ponekad i stvorio probleme domaćoj odbrani (uz Lamparda je vrlo dobru šansu propustio Willian, kada je slabo šutirao iskosa), u drugom dijelu gosti skoro da nisu ozbiljnije zaprijetili.

Arsenal je bio potpuno nedorečen sve do posljednje faze utakmice, a onda je dvije sjajne šanse propustio Olivier Giroud. Prvo je malo iskosa šutirao pored stative, dok je u 85. minuti zakasnio reagirati ispred Čecha i Terryja.

Završilo je tako bez pogodaka, a trener domaćih Arsene Wenger niti u desetom pokušaju nije uspio pobijediti Mourinhov Chelsea.

Na vrhu tabele Premierlige tako i dalje vlada nevjerovatna gužva: vode Liverpool i Arsenal sa po 36 bodova, Manchester City ima 35, a po 34 Chelsea i Everton.

Premierliga, 17. kolo:

Arsenal - Chelsea 0-0

Redoslijed: 1. Liverpool 36, 2. Arsenal 36, 3. Manchester City 35, 4. Chelsea 34, 5. Everton 34...