Nogomet
11

Premierliga: Benitez debitovao porazom na klupi Newcastlea, Leicester ponovo na plus pet

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Lider engleske Premierlige Leicester City je u 30. kolu bio domaćin davljeniku Newcastleu, koji je došao predvođen novim menadžerom Rafaelom Benitezom. Domaći su upisali pobjedu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Shinji Okazaki.

Prvu priliku na večerašnjoj utakmici imali su gosti preko Sissoka, koji je u 17. minuti ispratio centaršuti i glavom loptu poslao pored stative gola domaćih.

Igrala se 25. minuta kada je Okazaki sjajno reagovao nakon centaršuta i makazicama pogodio mrežu Newcastlea za vodstvo Leicestera. Golman Rob Elliot je bio nemoćan.

Mogli su domaći do novog gola samo tri minute kasnije, ali je udarac Albrightona završio nekoliko centimetara pored stative gola Newcastla.

Napadač Leicestera i najbolji strijelac engleske Premierlige Jamie Vardy našao se u prilici u 36. minuti, no, pogodio je protivničkog igrača.

Ekipa Newcastlea je pokušala uzvratiti u 39. minuti, Jarmaaat se odlučio na udarac s distance, ali nije bio dovoljno precizan. Više sreće nije imao ni njegov saigrač Perez u 45. minuti, čiji je snažan šut dobrom odbranom zaustavio golman Leicestera Kasper Schmeichel.

Nakon prvog poluvremena domaći su imali minimalno vodstvo.

U nastavku utakmice, tačnije u 55. minuti, ponovo je zaprijetio Leicester, Mitrović je pokušao glavom, a ovog puta je Elliot uhvatio loptu.

Igrala se 62. minuta kada je Perez ispratio centaršut i šutirao s ivice šesnaesterca, ali je odbrana to izblokirala, pa opasnosti po gol Leicestera nije bilo. Nova prilika za Newcastle ukazala se u 82. minuti, Sissoko je uputio udarac, no, ponovo bez uspjeha. Odbrana Leicestera je reagovala i otklonila opasnost.

To je bilo sve što se tiče ove utakmice u kojoj je Leicester pobijedio Newcastle rezultatom 1:0. Lisice su se s nova tri boda ponovo izdvojile na vrhu tabele sa 63 boda, pet više od drugoplasiranog Tottenhama.

Tabela: