Nogomet
10

Premierliga: Aston Villa nokautirala Arsenal

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala katastrofalno su otvorili novu sezonu u engleskoj Premierligi. Ekiša Arsenea Wengera na Emiratesu je s 3-1 poražena od Aston Ville.

Iako su "Topnici" sjajno otvorili susret i poveli već u 6. minuti preko Oliviera Girouda, kojem je asistirao Alex Oxlade-Chamberlain, u nastavku su uspjeli prosuti svoju prednost.

Prva je dva gola za Aston Villu zabio belgijski reprezentativac Christian Benteke. Prvog je postigao u 22. minuti glavom pospremivši odbijanac nakon što je Arsenalov golman Wojciech Szczesny prethodno obranio njegov udarac s bijele točke, a drugi je zabio u 61. minuti ovoga puta uspješno realiziravši najstrožu kaznu. Dok je prvi kazneni udarac opravdano dosuđen nakon prekršaja Szczesnyja na Gabrielu Agbonlahoru, drugi je u najmanju ruku sumnjiv. U šesnaestercu je opet pao Agbonlahor, ali Laurent Koscielny mu je, pokazuje usporena snimka, čisto izbio loptu.

Spomenuti je francuski stoper u 67. minuti zaslužio drugi žuti karton i tako je isključen po čak četvrti put u 89. premierligaškom nastupu. Zanimljivo, "Topnici" su zaslužili crveni karton u otvarajućim utakmicama tri od posljednje četiri sezone, (Koscielny 2010. i 2013., te Gervinho 2011.) Unatoč igraču manje Arsenal je žestoko pritiskao gol Aston Ville i otvarao puno prostora u obrani, a jednu takvu priliku u Aston Villi su dočekali i iz kontranapada postigli konačnih 3-1. Strijelac je bio Antonio Luna na asistenciju Andreasa Weimanna.

Everton je sezonu otvorio gostujućim 2-2 remijem kod Norwich Cityja. Seamus Coleman je asistirao za prvi (Ross Barkley), a postigao drugi gol Evertona, dok su za Norwich pogodili Ricky van Wolfswinkel i Steven Whittaker.

Minimalne gostujuće 1-0 pobjede upisali su Fulham i Southampton. Fulham je slavio protiv Sunderlanda 1-0 golom Pajtima Kasamija, a Southampton protiv WBA-a golom Rickieja Lamberta iz jedanaesterca.

Kažimo i da su domaću 2-0 pobjedu upisali igrači West Hama nad novim prvoligašem Cardiffom. Golove za "Čekićare" na Upton Parku su zabili Joe Cole i Kevin Nolan.

Premierliga, 1. kolo:

Arsenal - Aston Villa 1-3 (Giroud 6 / Benteke 22, 62-11m, Luna 85) Norwich - Everton 2-2 (Whittaker 51, Van Wolfswinkel 71 / Barkley 61, Coleman 65) Sunderland - Fulham 0-1 (Kasami 52) WBA - Southampton 0-1 (Lambert 90-11m) West Ham - Cardiff 2-0 (Cole 13, Nolan 76) Liverpool - Stoke 1-0 (Sturridge 37)