Nogomet
0

Premierliga: Arsenal se osvetio Aston Villi

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala su pobijedili Aston Villu u gostima 2-1, u meču 21. kola engleske Premierlige, te su se time vratili na sam vrh tabele.

S jednim bodom zaostatka ponovno u leđa Arsenala gleda Manchester City, dok trećeplasirani Chelsea ima dva boda manje.

Inače, možemo reći kako je pobjeda Arsenala u Birminghamu bila osveta za prvi dio sezone. Aston Villa je, naime, slavila 3-1 na Emirates stadionu, a to je do danas jedini prvenstveni domaći poraz Arsenala.

Arsenal je do pobjede došao, doslovno, u 50-ak sekundi. Naime, toliko je trebalo gostima da postignu dva pogotka. Nacho Monreal je u 34. probio lijevu stranu i asistirao natrčalom Jacku Wilshereu koji je lijepo naciljao suprotni kut vratiju, dok je odmah nakon toga Olivier Giroud sjajno primio loptu, odolio čuvarima i dao gol za 2-0, odnosno, četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu Arsenala.

Domaćin je tek u 76. smanjio na 2-1, kada je u letu glavom pogodio Belgijac Christian Benteke, ali je na tome i ostalo jer domaći igrači nisu iskoristili ubačaje do kraja utakmice. 

Premierliga, 21. kolo:

Aston Villa - Arsenal 1-2 (Benteke 76 / Wilshere 34, Giroud 35)

Redoslijed: 1. Arsenal 48, 2. Manchester City 47, 3. Chelsea 46, 4. Liverpool 42, 5. Everton 41, 6. Tottenha, 40, 7. Manchester United 37..., 11. Aston Villa 23...