Nogomet
0

Prekinut susret Real Betis - Sevilla

FENA
Juande Ramos
Juande Ramos
Revanš susret četvrtfinala španskog nogometnog Kupa između gradskih rivala Real Betisa i Seville prekinut je u 60. minuti nakon što je trener Seville, Juande Ramos pogođen bocom s tribine u glavu.

Ramos je pogođen nekoliko trenutaka nakon što je njegova ekipa povela golom Frederica Kanoutea. Ramos je u besvjesnom stanju s terena iznesen na nosilima, nakon čega je sudac prekinuo utakmicu. Prvi susret Betisa i Seville završio je bez pogodaka.

Deportivo je u uzvratnom susretu lakoćom sačuvao visoku prednost iz prvog ogleda protiv Valladolida (4:1). Uzvratni susret završio je 1:1 i Deportivo se ukupnim rezultatom 5:2 plasirao dalje. Strijelci su bili Filipe za goste (33) i Mančev za Valladolid (85). Obje ekipe završile su utakmicu sa po deset igrača. U 45. minuti je isključen Coloccini iz Deportiva, a u 88. minuti Victor.

Plasman u polufinale izborio je i Getafe uprkos porazu u Pamploni od Osasune 0:1. Getafe je u prvom dvoboju slavio 3:0, a pogodak za Osasunu postigao je Romero u 15. minuti. U posljednjem susretu sastaju se Real Zaragoza i Barcelona.