Zadržali nazadne stavove
0

Predstavnici FSRS-a poručili da neće usvojiti novi Statut

Sarajevo-x.com
Mile Kovačević i društvo zadržali prethodne stavove (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Mile Kovačević i društvo zadržali prethodne stavove (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske ostali su prvi svojim tvrdokornim, nazadnim stavovima i nakon sastanka sa Komitetom za normalizaciju i ambasadorima bh. fudbala Dušanom Bajevićem i Sergejom Barbarezom te su rekli da neće promijeniti upute sa posljednje Skupštine FSRS-a.

"FSRS će se i dalje nastaviti ponašati prema uputama posljednje Skupštine FSRS-a", kazao je prvi čovjek entitetskog saveza Mile Kovačević, što bi u prijevodu značilo da su stavovi delegata u N/FSBiH iz FSRS i dalje nepromijenjeni kada je usvajanje Statuta predloženog od strane FIFA i UEFA u pitanju, javlja SCsport.ba.

On je rekao da su tražili od Komiteta za normalizaciju da se od FIFA-e i UEFA-e zatraži ugrađivanje modifikovanog predsjedništva u novi Statut.

"Onaj ko je u tom trenutku predsjednik predstavlja bh. savez u inostranstvu, a da se na toj funkciji rotiraju predstavnici sva tri konstitutivna naroda“, pojasnio je nakon sastanka Kovačević.

On je odbio pregovore sa predstavnicima Borca, rekavši da taj klub ima legitiman stav, ali da oni ne predstavljaju legitimnog partnera u razgovorima dok FIFA i UEFA tako ne odluče.