Solidarnost s komšijama
0

Predstavnici FK i SD Sarajevo posjetili Grbavicu

Sarajevo-x.com
Foto: fcsarajevo.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Nakon što se u jutarnjim satima ponedjeljka urušio dio zapadne tribine stadiona Grbavica, direktor FK Sarajevo Dino Selimović i generalni sekretar SD Sarajevo Mirza Kurtović posjetili su FK Željezničar i izrazili žaljenje zbog nesreće koja je snašla njihove sportske rivale.

"Prije svega došli smo na stadion Grbavica da iskažemo svoju solidarnost sa našim komšijama. Iskreno žalimo zbog štete koja je nastala, ali nam je drago što niko nije povrijeđen. Nadamo se da će šteta što prije biti sanirana", kazao je Mirza Kurtović, generalni sekretar Sportskog Društva Sarajevo.

Uviđajem policije i sudskog viještaka zaključeno je da se podhitno mora skinuti snježni pokrivač sa ostatka zapadne tribine, koja je još čitava.

"Trenutno radimo na sanaciji štete, a pomaže nam i Civilna zaštita. Velike i nepristupačne površine su zaista problem i nažalost stradao je jedan dio zapadne tribine", kazao je direktor marketinga FK Željezničar Bulend Biščević, piše na zvaničnoj web-stranici kluba s Koševa.

Tribina je, srećom, prošla bez većih oštećenja. Klupske prostorije, svlačionice kao i objekti u blizini također su izbjegli oštećenja, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Željezničara. Stručnjaci će procijeniti štetu te utvrditi smjernice djelovanja u sprečavanju daljeg urušavanja krova.