Rusija
0

Predstavnici Cityja kontaktirali Guusa Hiddinka

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Uprava Manchester Cityja dodatno je pojačala pritisak na menadžera ekipe Marka Hughesa stupivši u kontakt s agentom Guusa Hiddinka, aktuelnog selektora ruske nogometne reprezentacije.

Tako se s Hiddinkovim agentom Cessom van Nieuwenhuizenom telefonski razgovarao izvršni direktor “građana” Garry Cook.

"Istina je, razgovarao sam s Cookom. Ali Guus je sretan u Rusiji. Cook me pitao možemo li se sastati i razgovarati o budućnosti, što bi se moglo dogoditi sljedećeg ljeta, a ja sam mu rekao da je Guus ugovorno vezan za Ruski nogometni savez", rekao je menadžer slavnog nizozemskog trenera za Daily Telegraph.

Manchester City je nakon 17 odigranih kola tek osmoplasirana ekipa premierligaške tabele sa 26 osvojenih bodova, a u posljednjih je deset utakmica pobijedio samo jednom (uz osam remija i poraz). Rezultati su prilično razočaravajući s obzirom na količinu novca uložena u pojačanja uoči sezone (140 miliona eura), pa zato ne čudi nezadovoljstvo klupske uprave.

Hiddink je ugovorno vezan za Ruski nogometni savez do juna 2010., a njegovo se ime spominje i u kontekstu preuzimanje klupe Juventusa. Kao kandidat za preuzimanje Cityja spominje se i bivši Interov trener Roberto Mancini.