Nogomet
12

Predstavljen Džemal Berberović, pojačanje FK Sarajevo: Jurišamo na trofeje

Piše: D. B.
Čelnici FK Sarajevo sa Džemalom Berberovićem
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je predstavljeno veliko pojačanje Bordo tima. Nekadašnji igrač FK Sarajevo i kapiten bugarskog Litexa Džemal Berberović karijeru će nastaviti na Koševu, gdje je i počeo svoje prve nogometne korake.

Prvo se novinarima obratio direktor Dino Selimović koji je rekao da je "Džemo igrač koji je ponikao u našem klubu".

"Jedan je od rijetkih koji je napravio najdužu internacionalnu karijeru. Dogovorili smo saradnju na dvije sezone, zbog čega smo mu izuzetno zahvalni. Prvi smo kontakt ostvarili u Antaliji na pripremama. On je tada bio daleko od kluba, ali je sada tu. Nije tražio spektakularne finansijske uslove. Njegovim dolaskom smo pojačali našu ekipu u cilju ostvarivanja naših ambicija", kazao je Selimović.

Sportski direktor Abdulah Ibraković je istakao da FK Sarajevo nema igrača kao što je Beberović.

"Nadamo se da ćemo iskoristiti njegovog iskustvo, doprinijeti kvaliteti ekipe i biti još bolji nego prošle sezone. Očekujem maksimum zalaganja od Berberovića, kao i to da pomogne mladim igračima", dodao je.

Berberović je sretan zbog povratka u FK Sarajevo.

"Ponikao sam u ovom klubu i napravio reputaciju. Daću svoj maksimum da bi ostvarili što bolje rezultate jer naredne sezone jurišamo na oba trofeja. Ekipi želim mnogo sreće", poručio je Berberović.

FK Sarajevo sutra od 17.30 igra prijateljski susret sa Guberom iz Srebrenice, a u povodu 90 godina tog kluba. Nakon toga ekipa odlazi na pripreme u Sloveniju.