Nogomet
193

Predstavljamo Zmajeve: Tino-Sven Sušić, nogometaš Hajduka s teretom slavnog prezimena

Piše: D. B.
Osim selektora nogometne reprezentacije BiH Safeta Sušića, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu će se naći još jedan Sušić. To je Tino-Sven, nogometaš splitskog Hajduka.
Tino-Sven Sušić (Foto: AFP)
Tino-Sven Sušić (Foto: AFP)

Tino-Sven Sušić je rođen 13. februara 1992. godine u Sarajevu. Nakon odlaska iz BiH u Belgiju, počeo se baviti nogometom u C.S. Viseu, a onda je postao član mlade ekipe Genka. Kada je imao 16 godina, prešao je u Standard Liege, gdje se zadržao od 2010. do 2012. godine.

Nakon toga je postao igrač splitskog Hajduka, čiji je i danas član. Upravo je s Hajdukom osvojio svoj prvi trofej, a to je Kup Hrvatske iz 2013. godine. Sušićeva vrijednost na tržištu iznosi milion eura.

Reprezentacija BiH

Tino-Sven Sušić je reprezentativnu karijeru počeo igrajući za mlade selekcije Belgije, ali je istinski želio zaigrati za BiH. Poziv je dobio ove godine, a debitovao je 5. marta u prijateljskom susretu BiH i Egipta.

Tino-Sven je sin bivšeg reprezentativca Jugoslavije Seada Sušića, kao i nećak također bivšeg jugoslovenskog reprezentativca i aktuelnog selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića.