Nogomet
145

Predstavljamo Zmajeve: Edin Višća, zvijezda Istanbula BB

Piše: D. B.
(Foto: KLix.ba)
Bh. nogometaš Edin Višća ponajbolji je igrač turskog kluba Istanbul BB. On je svojim igrama uvjerio selektora nogometne reprezentacije BiH, Safeta Sušića, da ga povede na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Edin Višća je rođen 17. februara 1990. godine u Olovu. karijeru je počeo u Budućnosti iz Banovića, a dobre igre su privukle pažnju čelnika Željezničara, za koji je Edin nastupao od 2009. do 2011. godine. U 38 odigranih utakmica je postigao 11 pogodaka. Nakon što se dokazao u Željezničaru, potpisao je ugovor s Istanbulom BB, za koji je do sada odigrao 93 utakmice i postigao 18 pogodaka. Na kraju ove sezone je Višća sa svojim klubom osigurao plasman u tursku Superligu, u kojoj će igrati naredne sezone.

Reprezentacija BiH

Višća je nastupao za U19 reprezentaciju BiH od 2007. do 2010. godine u 16 utakmica, a postigao je jedan pogodak. Potom je za U21 reprezentaciju odigrao 16 utakmica i postigao tri gola, a od 2013. godine je član A reprezentacije, čiji je dres nosio osam puta. Golove nije postizao u tim utakmicama, ali je SP prilika da se to promijeni.