Nogomet
0

Predsjedništvo FK Željezničar oštro osuđuje navijačko divljanje

FENA
Predsjedništvo FK Željezničar, na sjednici održanoj u utorak, a pod predsjedavanjem Mladena Grubešiča, analiziralo je posljednju prvenstvenu utakmicu s FK Slavija.

Članovi Predsjedništva FK Željezničar izrazili su, prije svega, zadovoljstvo što je veliki broj navijača i simpatizera kluba došao da bodri Željezničarevu momčad na stadion u Istočnom Sarajevu, kao i na dosadašnjim utakmicama u premijerligaškom takmičenju.

Izraženo je nezadovoljstvo ponašanjem grupe neodgovornih navijača koji su ispoljili elementarnu i sportsku nekulturu, što je rezultiralo posebno ubacivanjem tvrdih predmeta i baklji u teren, tokom regularnog toka meča, i što je dovelo do njegovog privremenog prekida.

Predsjedništvo FK Željezničar ograđuje se od ovih, kao i svih drugih neprimjerenih reakcija ove grupe navijača, koji su bacili ljagu na sve istinske prijatelje, simpatizere i navijače FK Željezničar koji su prisustvovali ovoj utakmici. Predsjedništvo FK Žerljezničar cijeni i poštuje napor ogromne armije svojih navijača, prijatelja i simpatizera koji su uvijek na bh. sportskim terenima bili primjer kako se bori za svoj klub, ali i cijene postignuća i rezultate protivnika.

Predsjedništvo FK Željezničar poziva sve navijače, simpatizere i prijatelje, da u duhu sportskog navijanja i najsvjetlijih tradicija FK Željezničar nastavimo zajednički pobjedonosni pohod s našom momčadi, kaže se u saopćenju.