Nogomet
97

Predsjednik Reala: Volio bih dovesti Messija

Klix.ba
Florentino Perez
Florentino Perez
Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, izjavio je za špansku radiostanicu Cadena Ser, da bi volio u dresu Kraljevskog kluba vidjeti Barceloninog Argentinca Lionela Messija.

Osim o Messiju, Perez je govorio o još nekim igračima koje bi volio vidjeti na Santiago Bernabeu. Između ostalih, to su Falcao, Lewandowski i Daniel Carvajal, igrač Bayerna koji je ponikao u Realu.

"Vjerujem da će Carvajal doći, on je jedan od nas. Što se Falcaa tiče, koliko čujem, ide u Monaco. Sa Lewandowskim sam razgovarao na finalu Kupa kralja. Ne znam da li ga Real interesuje", kazao je predsjednik Madriđana.

Čelni čovjek viceprvaka Španije govorio je i o odlazećem treneru Joseu Mourinhu, za kojeg je potvrdio da klupu Kraljevskog kluba napušta bez ikakve odštete te ne zna šta će biti sa Aitorom Karankom, pomoćnim trenerom. Perez je potvrdio da još uvijek nije postignut konačan dogovor sa trenerom PSG-a Carlom Ancelottijem o preuzimanju tima.

"Sigurno je da ga nećemo predstaviti ove sedmice", dodao je Perez. Ipak, on je potvrdio da će Zidane činiti jednu od glavnih karika u klubu u naredne četiri godine.

"Želimo da sportski projekt Reala vodi Zidane. <span class="err" data-suggestions="T<span class=" err"="">Ko će biti trener ne znam. Međutim, ko god bude, želimo da Real bude najbolji. Biti drugi i u polufinalu Lige prvaka nije dovoljno", kazao je Florentino Perez, predsjednik kluba.