Nogomet
16

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić: Čestitam igračima i stručnom štabu, bit će nagrađeni

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pod vodstvom predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedina Begića seniorska nogometna reprezentacija naše zemlje se prvi put plasirala na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a danas su Zmajevi osvojili i prvi trofej u historiji osvojivši Kirin kup.

U razgovoru za Klix.ba predsjednik NS BiH je rekao kako je ponosan na ovo što su uradili naši reprezentativci na veoma jakom turniru u Japanu.

"Prvo želim da čestitam igračima i stručnom štabu na zaista vrijednom osvajanju kupa. Igrači i stručni štab su pokazali da pripadamo vrhu svjetskog fudbala, ne samo kroz Kirin kup, već i kroz mnoge druge aktivnosti.

Možemo krenuti u daljnju realizaciju planova jer je evidentno da Savez na čelu sa selektorom ima plan, strategiju i viziju i, na žalost dežurnih rušitelja bh. fudbala koji su se ovih dana javljali kritikama po medijima, osvojili smo ovaj trofej i još jednom pokazali da znamo kako realizirati svoju viziju u fudbalu", istakao je Begić, a potom ocijenio da je nastup na Kirin kupu, osim trofeja, veoma uspješan s obzirom na ukazanu priliku igračima koji su manje igrali u prethodnom periodu za reprezentaciju.

"Mnogo je posla Baždarević uradio. Ovo je bila realizacija jednog zajedničkog plana koji imamo. Baždarević je ovako planirao da na Kirin kupu mnogim igračima pruži priliku i da, na kraju krajeva, i on zna na koga može, a na koga ne može računati.

Ponavljam, podrška koju Baždarević ima od Saveza je evidentna i zna se ko, šta i kako radi. Moram potcrtati još jednom, na žalost mnogih dežurnih rušitelja fudbala u Bosni i Hercegovini".

Nagrada za osvajanje turnira u Japanu je 250.000 američkih dolara. Begić je istakao kako će igrači biti nagrađeni za uspjeh.

"U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine je sve vrlo jasno i vrlo transparentno i sigurno je da će igrači biti nagrađeni. Vrlo je bitno naglasiti da se u NS BiH nikada ništa nije dijelilo između sebe, ni među igračima, ni među rukovodstvom. Dijelilo se uvijek prema jasno definisanim pravilnicima i odlukama", napomenuo je predsjednik NS BiH Elvedin Begić.