Nogomet
0

Predsjednik NS Armenije tvrdi: Meč Armenija - Albanija je namješten

Klix.ba
Ruben Hayrapetyan, predsjednik Nogometnog saveza Armenije, tvrdi da je nekoliko igrača njegove reprezentacije namjestilo utakmico protiv Albanije (0:3) u okviru kvalifikacija za Euro 2016. godine.

Albanija je tom pobjedom prvi put otišla na Evropsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Francuskoj.

"Naša reprezentacija igra slabo, a i atmosfera u svlačionici nije najbolja sada kada znamo da su neki naši igrači namjestili utakmicu protiv Albanije. Kada sam dolazio na mjesto predsjednika obećao sam da se niko neće igrati s ugledom reprezentacije i države i moramo brzo reagovati, identifikovati izdajice i izbaciti ih iz reprezentacije. Ukoliko to ne učinimo, smatrat ću da nisam uspio ispuniti svoje obećanje i povući ću se sa mjesta predsjednika NS Armenije", izjavio je Hayrapetyan i dodao:

"Prioritet mi je otkriti ko su igrači koji su namjestili utakmicu i uvjeren sam da ću to uskoro i učiniti", rekao je Hayrapetyan koji smatra kako UEFA i FIFA neće kazniti Armeniju već igrače koji su učestvovali u nečasnim radnjama.

Navodno, četiri armenska igrača su dobila po 500.000 eura, a UEFA nije željela pokrenuti istragu jer "nisu imali čvrste dokaze". Vidjet ćemo da li će sada reagovati nakon ovog Hayrapetyanovog obraćanja.