Ne zna kako zaustaviti Argentinca
2

Predsjednik Cordobe: Pitat ću policiju da uhapse Messija

Klix.ba
Carlos Gonzales, predsjednik Cordobe
Carlos Gonzales, predsjednik Cordobe
Uoči sutrašnjeg susreta osmine španskog Kupa kralja između Cordobe i Barcelone, predsjednik andaluzijskog tima Carlos Gonzalez, u šali je izjavio kako namjerava zamoliti policiju da uhapse Lionela Messija kad stigne u Cordobu.

Gonzales se nada kako će Katalonci stići na stadion El Arcangel "u najgoroj mogućoj formi". On je dodao kako Cordoba neće tek tako "popustiti pred najboljim timom svijeta" i da su spremni boriti se za mogući prolazak dalje u ovom takmičenju.

"Želimo osigurati što je moguće bolji rezultat za uzvratnu utakmicu. U sportu se sve može dostići. Međutim, ovaj put to će biti veoma komplikovano", kazao je predsjednik andaluzijskog tima Carlos Gonzalez.

Osim toga, Gonzales je, šaleći se sa novinarima, otkrio kako može zaustaviti tim Tita Vilanove.

"Razmišljam o tome da zamolim ovdašnju policiju da ga uhapse prije utakmice", kazao je Gonzales, što je izazvalo smijeh u sali za konferencije za medije.

Gonzalez kaže kako njegov tim trenutno nije u dobroj formi. U posljednjem mjesecu osvojili su samo dva od mogućih 12 bodova. On je potvrdio i to kako će stadion biti pun i da su skoro sve karte prodate.

"Ovo je prvi put u historiji ovog stadiona da će sve karte biti rasprodate", kazao je Gonzales.