Nogomet
12

Predsjednik Alžira želi da Halilhodžić ostane selektor

Anadolija
Abdelaziz Bouteflika (Foto: EPA)
Abdelaziz Bouteflika (Foto: EPA)
Fudbalska reprezentacija Alžira, koja je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostvarila historijski uspjeh plasmanom u osminu finala, želi da na njenom čelu i dalje ostane bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Istovremeno postoje navodi da bi iskusni bh. trener mogao preuzeti turski Trabzonspor.

Nakon velikog uspjeha Alžiraca u Brazilu, predsjednik Alžira Abdelaziz Bouteflika lično je istakao kako želi da Halilhodžić ostane na kormilu fudbalske reprezentacije ove zemlje o čemu je upoznao i stručnjaka iz BiH.

Naime, poslije večere koju je organizovao premijer Alžira Abdulmelik Sellal u čast uspjeha fudbalske reprezentacije, predsjednik Bouteflika je upriličio prijem za fudbalere i ostatak ekipe.

Tokom prijema, predsjednik Bouteflika se sastao sa predsjednikom Fudbalske federacije Alžira Muhammedom Revaravom i Halilhodžićem.

Bouteflika je tom prilikom bh. stručnjaku poručio kako bi trebao ostati na čelu fudbalske reprezentacije Alžira.

"Morate ostati sa nama jer mi smo velika reprezentacija", rekao je alžirski predsjednik.

Halilhodžić je kazao da reprezentacija Alžira ima veliki potencijal da i narednih godina treba nizati velike uspjehe na najvećim fudbalskim takmičenjima.

"Napravili smo dobar uspjeh, ali potrebno je da i dalje nastavimo na isti način. Zbog uspjeha koji smo ostvarili, u Brazilu su nas svi zavoljeli", rekao je ovaj rođeni Jablaničanin.