Čeka se reakcija legende
0

Predsjednik Alžira pozvao Zidanea da postane selektor te zemlje

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika pozvao je legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea da postane novi selektor nacionalne nogometne reprezentacije.

Zidane trenutno obavlja dužnost ambasadora madridskog Reala i uglavnom je upregnut u rad "kraljevskog kluba", gdje je 2006. godine i zaključio nogometnu karijeru. Tačnije, posljednje je utakmice odigrao na Svjetskom prvenstvu iste godine u Njemačkoj, kada je Francuska izgubila finale od Italije.

Bouteflika je telefonski nazvao Zidanea i upitao ga je li spreman preuzeti kormilo reprezentacije koju jednim dijelom Zidane može smatrati svojom. Naime, Zidane je rođen u francuskom Marseilleu, gdje su se iz Alžira doselili njegovi roditelji pedesetih godina prošlog stoljeća.

Francuska štampa ne navodi kakva je Zidaneova reakcija bila, ali poznato je da je trenutni selektor Alžira Rabah Saadane, kojem ugovor završava narednog jula.

Alžir se, inače, plasirao na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, a igrat će u grupi zajedno s Engleskom, SAD-om i Slovenijom.