Nogomet
212

Predrag Pašić: Sve što se sinoć događalo bilo je protiv nas, a i Sušić je mogao drugačije

Piše: E. G.
Predrag Pašić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predrag Pašić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Legenda bosanskohercegovačkog i jugoslavenskog fudbala Predrag Pašić kaže da je veoma emotivno doživio sinoćnju utakmicu između BiH i Nigerije na Svjetskom prvenstvu, nakon koje je jasno da se naša reprezentacija oprašta od Mundijala.

Sve što se sinoć događalo bilo je protiv nas, kaže Pašić u razgovoru za Klix.ba.

"Tu uključujem naravno i suđenje koje je bilo katastrofalno! Nažalost, sudijske odluke su utjecale na rezultat i poraz reprezentacije BiH. Teško je poslije svega dati neki komentar, ali mislim da su naši momci zaista htjeli i imali želju, međutim to nije bilo dovoljno. Ono što je meni teško palo je to što nisu smogli snage i mogućnosti da prevaziđu i taj problem, jer mi smo objektivno bolja reprezentacija od Nigerije", kazao je Pašić.

Pašić je na naš upit prokomentirao i odluke selektora Safeta Sušića u sinoćnjoj utakmici.

"Svi mi smo subjektivni, pa i sam selektor. Svako od nas ima neko svoje viđenje, ali selektor je imao zadatak da na svoj način to uradi. Ne razmišljam isto kao i Safet, što opet ne znači da sam u pravu. Za moje kriterije, neke odluke su bile malo čudne, ali sve je to subjektivna stvar", kazao je Pašić.

Precizirao je da je reprezentacija sve vrijeme tokom kvalifikacija igrala jednim načinom igre, a sada je odjednom došlo do promjene na Svjetskom prvenstvu.

"Bilo mi je logično i razumljivo da igramo protiv Argentine u tom malo defanzivnijem sistemu, ali sinoć da sam bio na Sušićevom mjestu ipak bih se odlučio da igramo puno ofanzivnije, jer nam je ta pobjeda bila iznimno važna. To je moje subjektivno mišljenje, imamo ga svi mi, ali stoji i to da je poslije svega lako biti pametan", kazao je Pašić.

Međutim, i ovakve su situacije dio sporta, treba se okrenuti Euru 2016. godine.

"Nismo samo mi razočarani, to je jednostavno sport. Razočarani su Španci, Englezi i neki drugi, ali moramo krenuti dalje, podignuti glavu. Mi sigurno nismo rekli posljednju riječ. Sport je takav, kada izgubiš moraš brzo ustati i nastaviti", zaključio je Pašić.