Nogomet
8

Pred meč sa BiH: Selektor Izraela Gutman i veznjak Zahavi izgladili nesporazum

Klix.ba
Eran Zahavi i Eli Gutman
Eran Zahavi i Eli Gutman
Izraelski selektor Eli Gutman i reprezentativac Eran Zahavi došli su u sukob zbog "nesporazuma", koji su nekako uspjeli izgladiti.

Zahavi je kritizirao Gutmana i izraelski nogometni savez u četvrtak, tvrdeći da ga nisu podržali nakon što je napadnut tokom derbija između Hapoel Tel Aviva i Maccabi Tel Aviva, za koji igra Zahavi. Zahavi je napadnut na utakmici u ponedjeljak nakon što je postigao gol svom bivšem klubu Hapoelu, a na njega je nasrnuo jedan navijač koji je utrčao na teren.

Gutman je navodno odmah poslao SMS poruku Zahaviju, ali je nogometaš očito nije pročitao. Selektor je potom ocijenio da je Zahavi ispao nekorektan i prema njemu i prema saigračima iz reprezentacije, te da će vrijeme pokazati hoće li njih dvojica to uspjeti prevazići, pišu izraelski mediji.

Potom su Zahavi i Gutman razgovarali telefonom u petak, te dogovorili da će ovaj veznjak biti u konkurenciji za meč protiv naše reprezentacije 16. novembra u kvalifikacijama za Euro. Selektor i nogometaš su tada dogovorili da ručaju zajedno u subotu i izglade nesporazum.

"Eran je glavni igrač u našem nacionalnom timu i njegova posvećenost reprezentaciji je neupitna. Imamo složnu grupu igrača koji su sretni da igraju jedni sa drugima za zajednički cilj, te uopće nije bitno ko dolazi iz kojeg kluba", naveo je Gutman poslije ručka u subotu.

Zahavi je priznao da je propustio pročitati selektorovu poruku te da jedva čeka početak priprema pred meč sa BiH.

"Prošao sam kroz tešku sedmicu koja me podsjetila koliko volim igrati nogomet. To je sada iza nas te ulazim sa snažnom željom da učinim sve što mogu za Izrael", rekao je Zahavi.