Nogomet
49

Prate ih u stopu: Naši Zmajevi oduševljavaju i brazilske medije

Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH izaziva veliku pažnju gdje god se pojavi, kako lokalnog stanovništva u Guaruži tako i velikog broja brazilskih, ali i svjetskih medija. Ono čime plijene bh. reprezentativci nije samo igra, već i vedro i ležerno ponašanje u kratkim pauzama na treninzima, srdačnost u hotelu ili na plaži dok treniraju.

Brazilski medijski gigant TV Globo, prati svaki pokret članova naše delegacije, a jedna njihova ekipa danonoćno dežura ispred hotela, navode iz Nogometnog saveza BiH. Svakodnevno objavljuju, kao i mnogi drugi, informacije iz našeg tabora ali ih znaju pripremiti na duhovit način.

U jednom od priloga predstavili su naše Zmajeve, ali i ponudili informacije o našoj zemlji. Na razglednici su istakli sliku ćevapa kao najpoznatije bh. jelo.

Posebno su istakli Edina Džeku kao opasno dobrog igrača. U šaljivom video snimku prikazani su naši reprezentativci kako trče na plaži u sklopu treninga, a društvo im pravi i pas. Taj dio je popraćen pjesmom "Who let the dogs out". Pogledajte zabavni video o našim Zmajevima, ponosu BiH.