Promjene u reprezentaciji Italije
0

Prandelli pozvao Cassana, Balotellija i Amaurija

Totalsport
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli
Novi selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli objavio je svoj prvi popis igrača otkad je preuzeo funkciju. Za prijateljsku utakmicu protiv Obale Bjelokosti vratio je u ekipu Antonija Cassana i pozvao Marija Balotellija.

Sampdorijin napadač Cassano (28) je odigrao 15 utakmica za “azzurre”, ali uprkos pritisku javnosti i zalaganju brojnih talijanskih stručnjaka, bivši selektor Marcello Lippi ga nije želio voditi na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku zbog straha da bi mu aferama skloni igrač mogao narušiti atmosferu u ekipi.

Balotelli (19), napadač koji je na izlaznim vratima evropskog prvaka Intera, dosad nije igrao za A seklekciju, tako da bi londonski Upton Park (10. augusta) mogao ostati upamćen kao mjesto njegovog debija. Isto se odnosi i na Juventusovog Brazilca Amaurija koji je dobio prvi poziv otkad je preuzeo talijanski pasoš.

Povratnik u reprezentaciju je i Villarrealov napadač Giuseppe Rossi, dok na popisu, u odnosu na SP na kojem je Italija ispala u prvom krugu, nema Udineseovog napadača Antonija di Natalea, kao ni Juventusovog Vincenza Iaquinte koji ima problema s povredom.

Reprezentacija Italije za prijateljsku utakmicu protiv Obale Bjelokosti:

Golmani: Marchetti (Cagliari), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna)

Odbrana: Antonini (Milan), Astori (Cagliari), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Chiellini (Juventus), Lucchini (Sampdoria), Molinaro (Stoccarda), Motta (Juventus)

Veznjaci: De Rossi (Roma), Lazzari (Cagliari), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria), Pepe (Juventus)

Napadači: Amauri (Juventus), Balotelli (Inter), Borriello (Milan), Cassano (Sampdoria), Quagliarella (Napoli), Rossi (Villarreal).