Euro 2012
7

Prandelli: Odmorni Nijemci su favoriti, ali napast ćemo i njih

Totalsport
"Njemačka ima dva dana viška za regeneraciju i to je za nas veliki hendikep", priznao je, premda se nije predao, talijanski selektor Cesare Prandelli uoči polufinalnog sraza dviju reprezentacija ne Euru u Ukrajini u četvrtak.

"Oni su favoriti. Mi se moramo jako dobro pripremiti u pogledu malih detalja. Svjesni smo da uvijek možemo igrati našu igru. Moramo dobro čitati njihove napade i riskirati: radije bih da primimo gol iz kontranapada nego da prvih 20 minuta provedemo pateći se u bunkeru. Ekipa koja je spremna uputiti prema suparnikovu golu 35 udaraca, dobit će devet od deset utakmica. Protiv Engleza imali smo, osim toga, i 68 posto lopte u posjedu. Dakle, jasno je da igramo napadački nogomet.

Imamo ekipu koja zna šta čini, koja raste iz utakmice u utakmicu i koja se želi uspoređivati s najboljima. Utakmica protiv Engleske pokazala je da imamo hrabrosti igrati ispravan nogomet, držeći se vlastitih metoda.

Njemačka je atletski vrlo jaka ekipa, ali kad igramo dobro, za nas nema nepobjedivih. Svaka ekipa ima slabu tačku i to moramo koristiti", rekap je Prandelli.

Dao je također Prandelli svoja viđenja taktičkih novotarija koje su došle s Eurom, pogotovo s njim i njegovvom momčadi.

"Nova generacija želi vidjeti ovu, napadačku vrstu nogomeeta. Ne želi ekipe koje od prve minute misle samo na rezultat. Ekipe koje čine razliku u današnjem su nogometu one koje svoju posljednju obrambenu liniju mogu držati što dalje od vlastitog gola i koje imaju hrabrosti ograti ofenzivan nogomet."

Na pitanje radi li s ovom Italijom novu taktičku revoluciju, Prandelli kaže:

"Još smo uvijek na početku, no dužnost je nas Talijana da uvijek pokušavamo."