Napustio proslavu Cityja
0

Prandelli: Nećemo pratiti Balotellija na svakom koraku

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Napadač Manchester Cityja Mario Balotelli propustio je klupsku proslavu u gradu u otvorenom autobusu, izvijestio je talijanski Sky Sport 24.

Balotelli je ulaskom s klupe odigrao jednu od ključnih uloga u spektakularnom preokretu svog kluba u nedjelju protiv QPR-a. Iako su s ulaskom u sudačku nadoknadu Cityjevi nogometaši gubili s 2-1, na kraju su pobijedili 3-2, a Balotelli je asistirao strijelcu pobjedničkog pogotka Sergiju Agüeru. Taj pogodak je Cityju donio naslov prvaka.

Balotelli je navodno propustio klupsku proslavu naslova i gradsku paradu, te je u ponedjeljak popodne sletio na aerodrom u Bergamu, nakon što ga je selektor talijanske reprezentacije Cesare Prandelli uvrstio na širi popis od 32 igrača koji konkuriraju za Euro. Prandelli će konačni popis objaviti 29. maja.

Prandelli je poznat kao stručnjak koji nema tolerancije prema onima koji narušavaju disciplinu. Balotelli je u sezoni koja je upravo završila imao čitav niz incidenata na travnjacima i izvan njih. Nakon što je odrađivao suspenziju zbog udaranja Tottenhamovog igrača Scotta Parkera u glavu, Prandelli ga nije uvrstio na popis za prijateljsku utakmicu u februaru protiv SAD-a. Balotelli je nakon toga bio isključen i u porazu Cityja od Arsenala 1-0.

Prandelli je svom 21-godišnjem napadaču ipak odlučio pružiti drugu šansu za nastup na Euru, na kojem će Azzurri'' u sgrupi igrati protiv Španije, Hrvatske i Irske.

"Balotelli? Nećemo angažirati nekoga ko će ga pratiti na svakom koraku. To sigurno nećemo učiniti. Naš timskii duh bit će element koji će mu pomoći da zadrži koncentraciju samo na svoj posao. Motiviran je i odlučan pokazati sav svoj talent u dresu reprezentacije", izjavio je Prandelli.