Nogomet
0

Prandelli izostavio Rossija s popisa putnika za SP

Totalsport
Giuseppe Rossi (Foto: EPA)
Giuseppe Rossi (Foto: EPA)
Cesare Prandelli, selektor reprezentacije Italije, objavio je popis od 23 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu. Na tom popisu nije se našlo ime Fiorentininog 27-godišnjeg napadača Giuseppea Rossija.

U januaru je Rossi zadobio povredu prednjeg križnog ligamenta u desnoj nozi, ali se oporavio i našao se na proširenom popisu talijanskog selektora od 30 igrača. Osim toga, zaigrao je u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Irske (0-0). Njegovo izostavljanje s popisa za Brazil sigurno je najveće iznenađenje u Prandellijevom izboru.

Rossi je drugi put ostao bez nastupa na svjetskom prvenstvu, jer ga ni prije četiri godine tadašnji selektor Marcello Lippi nije poveo na smotru u Južnoafričku Republiku.

Uz Rossija, otpisao je Prandelli i Rominog napadača Mattiju Destra, a na popisu su Mario Balotelli iz Milana, Ciro Immobile (prvi strijelac Serije A) i Alessio Cerci iz Torina, Lorenzo Insigne iz Napolija, te iskusni Parmin napadač Antonio Cassano.

Riccardo Montolivo propustit će nadolazeće Svjetsko prvenstvo zbog loma noge, odnosno frakture tibije. Stradao je u subotnjem prijateljskom susretu protiv Irske u Londonu.

Italija će u srijedu odigrati utakmicu protiv Luksemburga. Nakon toga će otputovati u Brazil. Nastupit će u D skupini u društvu Engleske, Urugvaja i Kostarike.

Prandellijev popis za Svjetsko prvenstvo:

golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

stoperi: Ignazio Abate (Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Gabriel Paletta (Parma)

vezni igrači: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

napadači: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)

rezerva: Andrea Ranocchia (Inter)