Nogomet
0

Prandelli: Bila je privilegija voditi Italiju

Totalsport
Cesare Prandelli (Foto: EPA)
Cesare Prandelli (Foto: EPA)
Cesare Prandelli napustio je klupu talijanske reprezentacije nakon poraza od Urugvaja i neprolaska u osminu finala Svjetskog prvenstva, a od sljedeće sezone bit će trener Galatasaraya.

Prandelli će danas biti predstavljen u Istanbulu, a od talijanske reprezentacije oprostio se otvorenim pismom u kojem je zahvalio svima koji su mu davali podršku.

"Puno toga dogodilo se u posljednje četiri godine, upoznao sam brojne ljude i stvorio brojne veze radeći na ovom projektu. Želim zahvaliti svima koji su mi pomagali, savjetovali me i davali mi podršku tokom ovog puta. Nemoguće je poimence sve nabrajati jer je bilo toliko ljudi. Bila je privilegija voditi Italiju i sarađivati s vama, znam koliko vam znači reprezentacija", poručio je Prandelli.

Posebnu zahvalu dobio je predsjednik Saveza Giancarlo Abete.

"Giancarlu Abeteu moram posebno zahvaliti, on je bio ključna osoba na našem putu. On je uvijek imao prave riječi u pravom trenutku. Nadam se da će naš rad pomoći da talijanski nogomet zaradi respekt koji zaslužuje."

Prandelli je na klupi Italije 2010. godine zamijenio Marcella Lippija, a njega će po svemu sudeći zamijeniti Roberto Mancini koji je do ovog ljeta vodio upravo Galatasaray.