Nogomet
15

Prandelli: Balotelli će ići na Euro 2012

FENA
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor italijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli otkrio je da će napadača Manchester Cityja Marija Balotellija uvrstiti na spisak igrača za Euro 2012.

Balotellijevo učešće u reprezentaciji bilo je pod znakom pitanja zbog velikog broja ispada u klubu, a isključenje u meču protiv Arsenala dodatno je umanjilo njegove šanse.

Ipak, nakon izvinjena zbog tog postupka, bivši napadač Intera će biti vraćen u ekipe i putovat će na Euro.

"Zadovoljan sam jer je u saopćenju nakon posljednjeg incidenta preuzeo odgovornost. Volim one koji preuzmu odgovornost za svoje postupke. Ustvari, nikada nisam ni mislio ovo raditi bez Balotellija, jer on je dio reprezentacije", rekao je Prandelli, koji je odbacio mogućnost pozivanja u ekipu Francesca Tottija ili Alessandra Del Piera, osim ako bude primoran zbog povreda igrača.

"Ako budem imao problema s povredama igrača, pozvat ću stare šampione", kazao je Prandelli.

"Imam projekt za reprezentaciju koji uključuje mlade igrače. Dobili smo nekoliko novih lica uoči EP-a. Protiv SAD-a pozvao sam Borinija i mladi igrači se mogu nadati mjestu na finalnom turniru", dodao je.

Prandelli je također naveo da će u njegovom timu biti mjesta i za Antonija Cassana, ako dokaže da je spreman nakon duge pauze.

"Želi da igra za reprezentaciju, a meni su potrebni igrači kao što je on", kazao je italijanski selektor.

Italija se na EP-u nalazi u grupi s braniteljem naslova Španijom, Irskom i Hrvatskom.