Nogomet
0

Poznato osam klubova za osminu finala

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Već nakon pretposljednjeg, 5. kola nogometne Lige prvaka u grupama E, F, G i H poznati su neki sudionici osmine finala. Među 16 najboljih su se plasirali Manchester United, Villareal, Bayern, Lyon, Arsenal, Porto, Real Madrid i Juventus.

Arsenala je na svom Emiratesu jedva savladao Dinamo Kijev i to potpuno sumjivim pogotkom. U drugoj utakmici Porto je iznenadio Fenerbahče u Turskoj i dočepao se osmine finala. Villareal i Manchester United su na Madrigalu odigrali 0:0, koliko je trebalo da obje ekipe prođu dalje, a Real je u hladnoj Bjelorusiji pogotkom Raula već u 7. minuti također prošao dalje. Španjolcu je to 64. pogodak u Ligi prvaka, čime se izjednačio sa prvim strijelcem Pippom Inzaghijem.

Lyon je u direktnom obračunu za osminu finala pobijedio u Firenci, a Bayern je s lakoćom savladao Steauu sa 3:0 na Allianz Areni.

Nogometaši ruskog Zenita i torinskog Juventusa odigrali su u Sankt Peterburgu bez pogodaka, 0:0. Zenit je sa ovim bodom osigurao treće mjesto i nastavak takmičenja u Kupu UEFA, kao i Aalborg koji je nadvisio Celtic, dok će preostala dva putnika dati okršaj Dinama Kijev i Fenerbahčea, te Fiorentine i Steaue.