Prognoze meča BiH - Portugal
0

Poznati vjeruju u čudo i prolaz "zmajeva"

Sarajevo-x.com
Vedrana Seksan
Vedrana Seksan
Euforija pred utakmicu je na vrhuncu, svi željno očekuju prvi sudijski zvižduk i početak historijske utakmice u Lisabonu. U zemlji gdje su svi selektori, svako ima svoju taktiku kako odigrati protiv Portugala u utakmicama baraža. Ipak, jedno je svima zajedničko, želja za prolazom i vjera u "zmajeve". Nekoliko javnih ličnosti iz različitih sfera društva za naš portal je prognoziralo večerašnju utakmicu.

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka, on očekuje neriješen rezultat od 1:1. Ipak, Spahić vjeruje da bi se u konačnici moglo desiti čudo i da BiH prođe sa jednim golom razlike.

I Amela Odobašić, portparol Regulatorne agencije za komunikacije, nada se da će BiH pobijediti.

"Voljela bih da naša reprezentacija pobijedi, jer je to ono što bi nas sve obradovalo. Rezultat ne bih znala prognozirati, ali se nadam da ćemo pobijediti", rekla je Odobašićeva.

Kratku analizu mogućeg raspleta utakmice za naš portal napravio je i Mehmed Baždarević, proslavljeni fudbaler i trener koji je istakao da će biti najvažnije izdržati početni pritisak.

"Portugalci će pokušati nametnuti svoj ritam i u prvih 15 minuta treba biti oprezan, miran. Moramo izdržati početne napade koji će biti ozbiljni", rekao je Baždarević za Sarajevo-x.com. On je istakao da, nakon što prođe oluja, možemo preuzeti kontrolu nad utakmicom.

"Imamo snagu, kvalitet, iskustvo i mladost, reprezentativci imaju puno jakih utakmica u svojim nogama da to uradimo", rekao je Baždarević.

Na pitanje hoćemo li uspjeti postići pogodak, popularni Meša je rekao da ova reprezentacija svakome može dati gol, i da je on više zabrinut za odbranu nego za napad. Strijelca pogotka nije želio prognozirati rekavši da je to nezahvalno, istakavši da će to biti pobjeda kolektiva.

"Oni moraju igrati svi za jednog, jedan za sve i samo tako mogu postići rezultat. Riječ je o mladim igračima koji igraju bez kompleksa i koji se mogu suprotstaviti Portugalu", rekao je Baždarević.

Frontmen legendarne grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sexon također će pratiti večerašnje odmjeravanje snaga favoriziranog Portugala i nove nogometne sile u svijetu, Bosne i Hercegovine. On prognozira da će dvoboj za odlazak u Južnu Ameriku proći bez pogodaka.

„Mislim da će biti 0:0, to je moja intuicija. Moja prognoza ne mora ništa značit, fudbal je ipak najneizvjesniji sport na svijetu“, prokomentarisao je Sejo.

Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić ambiciozno je prognozirao - Bosna i Hercegovina će na stadionu "Luž" slaviti sa 2:1...

„Ne pitajte zašto taj rezultat, ne znam ništa o selekciji Portugala, rezultat je više odraz moje želje, nego znanja“, istakao je Bajić.

Glumac Milan Pavlović, poznat po ulogama u brojnim domaćim serijama, također smatra da je fudbalu sve moguće, te da rezultat ne mora održavati realni omjer snaga na terenu.

„Nezahvalno je prognozirati rezultat, pogovoto što sam ja pravi peh. Samo mislim da ne trebamo klonuti duhom, da se ne treba nikoga plašiti. Realno, prednost je na strani Portugala, ali nisu toliko jači da ih ne možemo pobijediti“, kazao je Pavlović za Sarajevo-x.com.

Sarajevska glumica i novinarka Vedrana Seksan s nestrpljenjem očekuje večerašnji ogled naših zlatnih momaka protiv 'evropskog Brazila', a ako i izgubimo, neće biti razočarana.

„Bila bih nasretnija da pobijedimo, jer se samo pobjednici pamte. Ipak, ako izgubimo, ne treba zaboraviti dokle smo stigli, a gdje smo bili prije pet godina. Mislim da se svi igrači jako truditi da dobro odigraju, da im je jako stalo, a ja se nadam se da ćemo izaći sa pobijediti makar sa minimalnim golom razlike“, kazala je ona.