Nogomet
88

Poznati prognoziraju utakmicu u Zenici: "Pobjeđujemo, Vedo daje gol"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svi s nestrpljenjem očekuju večerašnju utakmicu koju bh. reprezentacija igra u Zenici protiv Irske, a uoči ovog važnog sportskog događaja koji će odrediti učesnika Evropskog prvenstva u Francuskoj sljedeće godine upitali smo za komentar nekoliko poznatih ličnosti iz javnog života.

Ovo su njihovi komentari:

Dalal Midhat, pjevačica: "Inače nisam neki veliki obožavatelj fudbala, ali pratim utakmice naše reprezentacije. Naravno da ću pratiti i utakmicu u Zenici, nadam se pobjedi sa 2:1, skromno (smijeh)".

Dino Šukalo, gitarista: "Očekujem iznenađenje u postavci igre od našeg trenera, Baždarević će sigurno O'Neillu suprotstaviti neočekivanih prvih 11. Pobijedit ćemo ih, bolji smo od njih, sa sigurnim rezultatom idemo na revanš. Ja sam svoju avionsku kartu za Francusku već kupio".

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Mary Ann Hennessey, šefica ureda Vijeća Evrope u BiH: "Bivša sam igračica fudbala i velika obožavateljica i Irske i Zmajeva, tako da mi je ovo jedna od najgorih mogućih kombinacija za baraž. Stvarno želim da BiH svijetu kao tim i država pokaže svoje vještine i talent. Moja Irska je prije bila toliko blizu i zaslužuje šansu na evropskom prvenstvu. Rastrgana sam između ovo dvoje, ali bit ću sretna ko god pobijedi. Neka sport odluči".

Samir Hodović, frontmen benda Velahavle: "Budući da sam uvjeren da samo kukanjem možemo do pobjede, želim da iskukam o našoj sporosti, posebno u odbrani, izostanku Bešića i o par igrača sa žutim kartonom koji će vjerovatno napraviti novi prekršaj i izostati u drugoj utakmici. Nek' nam je Bog na pomoći!"

Aida Čorbadžić, operna pjevačica: "Obavezno pratim utakmice kad igra naša sjajna reprezentacija, no što se prognoze tiče, nisam baš toliko informisana. Jedino da 'bubnem' pa kažem 2:0 za nas (smijeh)".

Frenkie, reper: "Pobjeđujemo i mislim da će Vedo dati gol".

Una Bejtović, ekspertica za odnose s javnošću: "Nadmoć domaćeg terena u Zenici bit će 12. igrač Zmajeva i u teškoj, na trenutke nervoznoj utakmici pravimo prednost od 2:0 golovima Pjanića iz slobodnog udarca i Džeke iz lijepe, uigrane akcije na Pjanićevu asistenciju. Opuštena atmosfera nakon pobjede koštat će nas pogotka u Dablinu, pa ćemo se prilično unervoziti u prvom poluvremenu nakon kojeg ćemo otići u svlačionicu sa 1:0. Nakon novih savjeta našeg selektora, bosanski inat i podrška navijačima sa tribina bit će dovoljni da nakon jednog solo prodora zahvaljujući Đuriću izjednačimo i taj rezultat zadržimo do kraja i plasiramo se na Euro 2016!"