Nogomet
1

Poznat raspored Premiershipa: Mourinho protiv Guardiole 10. septembra na Old Traffordu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nova sezona Premiershipa počinje 13. augusta. Jose Mourinho i Pep Guardiola neće dugo čekati na prvi sudar u Premiershipu. Nakon objave rasporeda za sezonu 2016/17., poznato je da će prvi gradski derbi Manchester Uniteda i Manchester Cityja biti odigran 10. septembra na Old Traffordu.

To će biti prvi zvanični okršaj Josea Mourinha, trenera Manchester Untieda, i Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja, ali oni će se susresti i ranije. Oni će još u julu prirediti spektakl na nacionalnom stadionu u Pekingu, koji prima 91 hiljadu gledalaca. Taj pripremni meč bit će odigran 25. jula.

Drugi okršaj Mourinha i Guardiole u Premiershipu odigrat će se 25. februara 2017. godine na Etihadu. Do tada će Mourinho ukrstiti koplja sa svojom velikom ljubavi - Chelseajem. Taj sudar, Mourinha i njegovog bivšeg kluba, jedinog koji je vodio dva puta u karijeri i kluba koji ga pamti kao najuspješnijeg trenera u svojoj historiji, na raporedu je 22. oktobra na Stamford Bridgeu.

Debitatnski nastup Mourinha na klupi Uniteda bit će u gostima protiv Borunemoutha, dok će Guardiola na klupi Cityja debitovati na domaćem terenu protiv Sunderlanda. Aktuelni šampion Engleske Leicester City sezonu će otvoriti u gostima protiv povratnika u Premiership Hull Cityja.

U 1. kolu veliki derbi odigrati Arsenal i Liverpool na Emiratesu, a derbi će odigrati i Chelsea koji će na Stamford Bridgeu dočekati gradskog rivala West Ham United. Bit će to debitatnski nastup Antonija Contea na klupi Plavaca, a preko puta njega stajat će Slaven Bilić.

Raspored 1. kola Premiershipa (13. augusta):

Arsenal - Liverpool Bournemouth - Manchester United

Burnley - Swansea City Chelsea - West Ham United Crystal Palace - West Bromwich Albion Everton - Tottenham Hotspur Hull City - Leicester City Manchester City - Sunderland Middlesbrough - Stoke City Southampton - Watford