Bordo prijatelji 1946
0

"Pozivamo UO FK Sarajevo da nastavi sa radom"

Sarajevo-x.com
Na sinoćnjoj sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo svi članovi, osim Maida Delića, zajedno sa predsjednikom Amirom Rizvanovićem podnijeli su ostavke na svoje funkcije, zbog "odnosa navijača prema klubu", nakon čega se oglasilo i Udruženje Bordo prijatelji 1946.

U reakciji na informaciju o ostavkama Uprave i menadžmenta FK Sarajevo Udruženje Bordo prijatelji 1946 izrazilo je svoju šokiranost ostavkom Upravnog odbora FK Sarajevo.

"Apelujući na moralnost članova Uprave i prepoznavajući određene pomake u radu, Udruženje Bordo Prijatelji 1946 poziva Upravu FKS da nastavi sa radom u skladu sa mandatom povjerenim od Skupštine i u interesu Fudbalskog kluba Sarajevo", saopšteno je iz Udruženja Bordo prijatelji 1946.

Osim predsjednika i članova UO odbora ostavke su podnijeli i direktor Edin Prljača, sportski direktor Edim Hadžialagić i šef stručnog štaba Mirza Varešanović, čiju su ostavku već duže vremena bezuspješno tražili navijači FK Sarajevo.

Kako je direktor u ostavci Prljača rekao za Sarajevo-x.com, on će zajedno sa Hadžialagićem i Varešanovićem obavljati svoje funkcije od naredne Skupštine bordo kluba kako bi klub mogao funkcionisati.