Press Željezničara
0

"Pozivamo navijače da dođu na prijateljsku Grbavicu"

Piše: Edin Isanović
Amar Osim (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Amar Osim (Foto: Arhiv/Fotoservis)
U prepunom Plavom salonu na stadionu Grbavica održana je pres-konferencija povodom 96. gradskog derbija između "Željezničara" i "Sarajeva". Konferenciju za medije je otvorio Sabahudin Žujo, predsjednik "plavog" tima, pozvavši navijače "Sarajeva" da promijene svoju odluku.

"Jako mi je žao što neće biti najvatrenijih navijača tima s Koševa, te bi ih pozvao da promijene odluku i dođu na prijateljsku Grbavicu", kazao je Žujo.

Prvi čovjek "Sarajeva", Zijad Blekić, istakao je kako podržava odluku navijača.

"U potpunosti podržavam stav navijača 'Sarajeva' da ne dođu na Grbavicu, jer su uslovi ispod nivoa. Napomenuo bih da neće biti revanšizma u uzvratnoj utakmici na proljeće", kazao je Blekić.

Prisutnima na konferenciji za medije se obratio i Amar Osim, strateg "plavih", koji je kazao kako bi se više trebalo pričati o nogometu.

"Ovdje se najmanje priča o nogometu. Mislim da trebamo više pažnje tome posvetiti. Mi smo blagi favoriti, ali to ne mora ništa značiti. Lopta je okrugla."

Mirza Varešanović je u svom obraćanju prisutnima istakao da je sve spremno za derbi i da su igrači motivisani.

"Svi smo spremni i motivisani za derbi sa 'Željezničarom'. Jako će nam nedostajati naši navijači, ali sam optimista. Ići ćemo na pobjedu, mada bi i bod zadovoljio naše apetite", kazao je šef stručnog štaba "Sarajeva".

Muamer Svraka, igrač "Željezničara", pak, smatra da bi derbi mogli odlučiti sitni detalji: "Protiv 'Borca' smo pokazali kvalitet i želimo nastaviti pobjednički niz protiv 'Sarajeva'. Može odlučiti i faktor sreće, ali se nadam da će taj faktor biti na našoj strani."

No, igrači "Sarajeva" su napomenuli još jednom kako su spremni dati sve od sebe, bez obzira na to što neće imati podršku s tribina od najvatrenijih fanova.

"Očekujem neizvjestan meč, a veliki hendikep za nas bit će nedostatak navijača. Ali, i pored toga svi koji dobiju šansu u udarnoj postavi dat će sve od sebe. Ja sam optimista", kazao je Alen Avdić, napadač "Sarajeva".