Nakon utakmice u Pragu
0

Povrijeđeno 8 policajaca, 300 navijača privedeno

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon divljanja navijača zagrebačkog Dinama po ulicama Praga, utakmica između Sparte i hrvatskog prvaka protekla je bez navijačkih incidenata. Policija je Bad Blue Boyse na tribini AXA Arene posve okružila i tako spriječila moguće sukobe s domaćim navijačima.

Tokom jučerašnjih izgreda prema prvim informacijama privedeno je čak 300 hrvatskih navijača, dok je osam policajaca ozlijeđeno. Sukobi huligana i policije izbili su na nekoliko lokacija u gradu, a najžešće je bilo u samom središtu koje je pretvoreno u "ratnu zonu".

"Nakon prvog većeg incidenta policija je privela 120 osoba koje su kasnije puštene, no potom je još 200 navijača završilo u pritvoru i zabranjen im je dolazak na stadion," kazala je glasnogovornica policije Iva Knolova.

Prema pisanju čeških medija 200-tinjak navijača hrvatskog prvaka je oko 18 sati izazvalo veliku tučnjavu s policijom, a potom su neki salutirali nacističkim pozdravom. Fotografije hrvatskih navijača s uzdignutom desnom rukom preplavile su internetska izdanja čeških medija, te izazvali zgražanje češke javnosti.

Utakmica između Sparte i Dinama proglašena je utakmicom visokog rizika i glavni češki grad je bio pod opsadom policije. Međutim, to nije spriječilo nerede. Kako piše Blesk.cz, praškim ulicama je tekla krv, a navodi se kako su gostujući navijači na policiju bacali boce, kamenje, ali i stolice iz obližnjih kafića.

Češki mediji navode kako su hrvatski huligani počeli nerede stvarati još preksinoć. Prema izjavi glasnogovornice praške policije Radke Bredlerove agenciji AFP, oko 150 navijača Dinama napalo je poslije ponoći policiju bocama, kamenjem i stolicama u središtu Praga, a pritom je ozlijeđen jedan policajac.