Nogomet
22

Povrijeđeni Lulić ipak stiže u BiH, ali upitan nastup protiv Velsa

Anadolija
Senad Lulić
Senad Lulić
Senad Lulić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, povrijedio se sinoć u susretu italijanske Serie A u kojem je njegov Lazio pobijedio Frosinone (2:0), te je upitan njegov nastup za nacionalni tim u posljednja dva susreta kvalifikacija za EURO 2016.

Nove su to muke za selektora Baždarevića, koji će u susretima sa Velsom 10. oktobra u Zenici i tri dana kasnije protiv Kipra u Nikoziji biti lišen usluga povrijeđenog kapitena Edina Džeke, kao i suspendovanog Muhameda Bešića.

"Senad Lulić dolazi danas u Sarajevo i pojavit će se na okupljanju reprezentativaca. Ljekari će ga pregledati, pa ćemo definitivno znati da li će moći igrati protiv Velsa i Kipra“, istakao je za Anadoliju Elmir Pilav, sekretar u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH.

Prema prvim prognozama ljekara u Italiji, kako pišu mediji na Apeninskom poluostrvu, teško je za očekivati da će Lulić moći nastupiti za BiH u predstojeće dva meča, nakon što je u 70. minutu utakmice sinoć naputio teren Olimpijskog stadiona u Rimu.

Utakmica BiH – Vels igra se u subotu na stadionu "Bilino polje“ u Zenici sa početkom u 20:45 sati. Desetkovani popularni Zmajevi moraju jurišati na pobjedu kako bi ostali u trci za treće mjesto u grupi „B“, odnosno za plasman u baraž EP-a. Velsu je dovoljan bod za direktan plasman na EURO 2016.