Primera
0

Povrijedili se Xavi, Ronaldo i Diarra

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španjska nogometna liga počela je uvjerljivom gostujućom pobjedom Barcelone (3-0 kod Racing Santandera) i remijem Real Madrida na strani (0-0 kod Mallorce).

Iako je, razumljivo, aktuelni prvak Barcelona imala više razloga za zadovoljstvo, i jednima i drugima smrknulo se nakon utakmica, a moglo bi se isto dogoditi i selektorima reprezentacija za koje igraju.

Katalonski klub bio je primoran iz igre izvaditi Xavija zbog povrede Ahilove tetive lijeve noge. Ozbiljnost povrede još uvijek nije poznata, ali pretpostavlja se da je iz igre izašao zbog straha da mu se zdravstveno stanje ne pogorša. Ako se zna da Carles Puyol u ovoj utakmici nije ni nastupio (list lijeve noge) onda bi to moglo predstavljati problem selektoru svjetskih i evropskih prvaka Vicenteu del Bosqueu pri sastavljanju tima za kvalifikacijski susret za Euro 2012. protiv Lihtenštajna, kao i prijateljsku utakmicu protiv Argentine.

U "kraljevskom klubu" također se povećao popis povrijeđenih Cristiano Ronaldo dobio je nekoliko udaraca u desni skočni zglob zbog čega mu slijede ljekarski pregledi. Pokažu li oni da je povreda zabrinjavajuća Ronaldo će moguće propustiti portugalske ispite protiv Kipra i Norveške kroz kvalifikacije za odlazak na evropsku smotru 2012. godine.

Lassana Diarra, pak, mogao bi zabrinuti Francusku. Kod njega je u pitanju povreda zadnje lože desne noge i također mu slijede dodatne pretrage kod klupskog ljekara.