Panika u Barceloni
0

Povrijedili se Ibrahimović i Henry

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zlatan Ibrahimović i Thierry Henry, napadači Barcelone, povrijedili su se u posljednjim i posve nebitnim utakmicama svojih reprezentacija u kvalifikacijama za nogometni SP.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ponovno će izgubiti živce: dvojica njegovih skupocjenih napadača morali su napustiti teren u posljednjim kvalifikacijskim utakmicama njihovih reprezentacija.

Ibrahimović je šepajući napustio teren Rosunda stadiona u Solni u 77. minuti utakmice Švedske i Albanije, koju su domaći dobili 4-1. Njihovi izgledi za eventualno hvatanje drugog mjesta bili su minorni.

  • Otišao je direktno u hotel. Jako ga boli u koljenu, ali u ovom trenutku ne znamo koliko je ozbiljno - rekao je sportski direktor švedske reprezentacije Lars Richt.

Drugi izvori iz reprezentacije potvrdili su švedskim novinarima da bi povreda mogla biti ozbiljna i dugotrajna.

Henry je pak iz igre izašao u 50. minuti utakmice Francuske i Austrije na Stade de Franceu držeći se za mišić lista. Francuzi su slavili 3-1, a Henry je zabio gol iz penala. Kakav god rezultat bio, igrači Raymonda Domenecha nisu mogli s drugog mjesta.

  • Pogoršao sam povredu. Zapinjalo je i prije utakmice. Selektor me svejedno poslao na teren. Ne zamjeram mu, želim igrati i boriti se za Francusku. Takve se stvari događaju.
  • Povrijedio sam se pri izvođenju penala. Nije ništa puklo, siguran sam, ali nisam mogao nastaviti igru. Nisam doktor i ne znam što će biti. Vidjet ćemo u Barceloni - rekao je strijelac 51 gola u dresu Francuske.