David Beckham
0

"Povredom sam platio cijenu čestih putovanja"

Totalsport
David Beckham (Foto: AP)
David Beckham (Foto: AP)
Gostujući kod legendarnog televizijskog voditelja Davida Lettermana u njegovom programu The Late Show, David Beckham je izjavio kako očekuje da će SP u JAR-u biti jedno od najboljih ikada.

Na žalost slavnog engleskog nogometaša, koji je baš u nedjelju proslavio 35. rođendan, njega na svjetskoj smotri neće biti. Barem ne u igračkoj ulozi.

Beckham je sredinom marta zaradio povredu Ahilove tetive u prvenstvenoj utakmici svog AC Milana protiv Chieva. Dan kasnije bio je operisan u Finskoj, s stručnjaci su mu predviđali pauzu od šest mjeseci. Međutim, sam Beckham je nedavno najavio da očekuje povratak tek u novembru.

Lettermanu je povjerio da ga je skupo koštala prevelika želja za četvrtim uzastopnim nastupom na Mundijalu.

"U zadnje dvije godine sam se previše fizički trošio, a sve samo kako bih izborio poziv Fabija Capella za Svjetsko prvenstvo. Previše sam putovao na relaciji Los Angeles – Evropa. Tijelo je, očito, teško podnosilo ta stalna prekookeanska putovanja. U utakmici protiv Chieva sam previše trčao, pa sam na kraju bio jako umoran. Povreda mi se dogodila smo minutu prije kraja dvoboja", prisjetio se Beckham.

Poziv Capella za Mundijal na kraju je ipak dobio. Naravno, ne u igračkoj ulozi, već u navijačkoj, ili možda savjetodavnoj...

"Da, selektor me pozvao. Neću igrati, ali me pozvao da se pridružim timu i podržim ga. Nisam detaljno razggovarao s Capellom o toj temi. Moj eventualni odlazak u Južnoafričku Republiku ovisit će o stanju povrede."

Kaže da očekuje spektakl.

"Bit će to vrlo uspješno i dobro organizovano Svjetsko prvenstvo. Veliki sam poštivalac Južnoafričke Republike, tamo sam uvijek imao puno fanova."

Na kraju, potvrdio je da namjerava odraditi svoj ugovor s LA Galaxyjem do kraja, odnosno, do ljeta 2012. godine. Beckham je u drugom dijelu sezone, kao i prošle godine, prešao u AC Milan samo na posudbu.

"Odradit ću svoj ugovor do kraja. Uvijek sam poštovao sve moje ugovore, tako će biti i s ovime. Otkad sam potpisao ugovor s tim klubom, uvijek sam od njega dobivao maksimalnu podršku i respekt. Vrlo sam sretan u Los Angelesu, a kada mi ugovor istekne, vidjet ćemo što će se dalje događati", zaključio je Beckham.