Pred susret Turska - BiH
0

Povrede izmijenile tursku ekipu, Ćiro u dilemi

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Selektor nacionalnog tima Turske Fatih Terim napravit će velike izmjene u ekipi u predstojećim utakmicama koje njegova selekcija igra protiv Bosne i Hercegovine i Estonije. Više od pola fudbalera koji su igrali na Euru 2008. su povrijeđeni, te će Terim morati odabrati neka manje poznata imena.

Kako pišu turske novine, dosad su iz kombinacija ispali braniči Gökhan Gönül i Gökhan Zan, igrači veznog reda Emre Belözoğlu, Gökdeniz Karadeniz i Mehmet Topuz te napadač Gökhan Ünal. Oni neće nastupati u naredna dva meča tako da će se Turska morati osloniti na mlađe snage. Odranije Terim ne može računati ni na Nihata Kahvecija, Semiha Şentürka i Tuncaya Şanlıja.

Na drugoj strani, selektor bh. tima Miroslav Blažević nije siguran hoće li moći računati na povrijeđenog Zlatana Muslimovića koji se i nakon terapije ne osjeća dovoljno dobro. O sastavu još razmišlja, a najveću dilemu ima kad je u pitanju vezni red i napad.

Ćiro je istakao kako smatra da postoji velika razlika između reprezentacije Španije i Turske u načinu igre te da su Turci opasni jer su fanatični. Oba selektora svjesni su koliko je naredna utakmica u Istanbulu važna.

U pripremnoj utakmici koju je naš tim odigrao sinoć protiv ekipe FK Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase, Ibričić i Rahimić postigli su pogotke u 80. i 86. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Sarajevo bio Handžić u 61. minuti.

U međuvremenu, na FIFa-inoj rang listi reprezentacija Turske pala je za tri mjesta te više nije među najboljih deset u svijetu. Bh. reprezentacija ostala je na 75. poziciji.

Utakmica Turska - Bosna i Hercegovina, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010., igra se na stadionu Bešiktaša u subotu 11. oktobra s početkom u 21 sat po lokalnom vremenu.