Wayne Rooney
0

"Povreda mi neće smetati na SP-u"

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney je pokupio nagradu za najboljeg nogometaša engleskog Premiershipa, netom završene sezone, u mnogim izborima, iako njegov Manchester United nije završio sezonu kao prvak.

Ukupno je ove sezone postigao 34 pogotka u crvenom dresu Uniteda, a Premiership je završio kao drugi strijelac (26), s tim da ga je tek u zadnjem kolu prestigao Chelseajev goleador Didier Drogba s 29 pogodaka.

U drugom dijelu sezone Rooney se mučio s povredom prepona, te je nekoliko puta rizikovao pogoršanje povrede, pa je time i dovodio pod dodatnu sumnju nastup na Svjetskom prvenstvu tokom juna i jula.

"Od 16. godine, od dana u Evertonu sam pod pritiskom. Uvijek sam pobjeđivao sve probleme, pa sam bio uvjeren da će se tako okončati i ovi aktuelni problemi", rekao je Rooney.

"U posljednjem kolu sam izašao iz igre tokom utakmice jer se bol vratila. No, već nekoliko dana poslije je situacija odlična. Ne osjećam nikakve posljedice, radim na jačanju tog dijela tijela i nema nikakvih prepreka za moj nastup na Mundijalu. Ostalo je još dovoljno vremena za kvalitetni i potpuni oporavak. Radujem se treninzima s kolegama iz reprezentacije i prvim nastupima. Bit ću 1000 posto spreman za Svjetsko prvenstvo", završio je Rooney.