Sir Alex Ferguson
0

"Povreda Ferdinanda nije ozbiljna"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson otklonio je strahove da bi Rio Ferdinand zbog nove povrede koljena mogao propustiti utakmicu protiv lidera engleske lige - Arsenala.

Engleski odbrambeni igrač Ferdinand završio je jučerašnji ogled Lige prvaka protiv Valencije s bolom u koljenu, što je dovelo do sumnje o mogućnostima njegovog nastupa na "Old Traffordu" protiv tima Arsena Wengera u ponedjeljak.

Međutim, Ferguson je nakon utakmice izjavio da je siguran da će Ferdinand, koji je zbog slične povrede propustio Svjetsko prvenstvo u JAR-u, igrati utakmicu koja bi mogla odrediti tok cijele Unitedove sezone, prenose agencije.

"To je manja povreda tetive koljena, ništa ozbiljno. Siguran sam da će biti spreman za ponedjeljak. Osjetio je bol na poluvremenu ali je odlučio da može igrati dalje. Imamo dovoljno dana da ga osposobimo", izjavio je Ferguson, nakon što je njegov tim prošao u osminu finala Lige prvaka osvojivši prvo mjesto C-grupe.

Unitedu već nedostaju ključni igrači zbog povreda, zbog čega Ferguson ne može priuštiti gubitak novih nogometaša u odlučujućem periodu sezone.

Nakon Arsenala, Fergusonov tim gostuje na "Stamford Bridgeu" londonskom Chelseaju, pa bi pobjedom u obje utakmice osigurao prvo mjesto.