Nogomet
0

Povratak Fabregasa i Walcotta ohrabrenje za "topnike"

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Stanku uvjetovanu reprezentativnim akcijama i kvalifikacijama za EP u Ukrajini i Poljskoj u Arsenalu su iskoristili za vidanje rana.

Tako su redom kapiten Cesc Fabregas, Theo Walcott i Bacary Sagna propustili okupljanja svojih reprezentacija zbog zadobijenih povreda.

No, dok će Sagna zbog povrede mišića zadobijene u derbiju s Chelseajem prije deset dana propustiti još dvije utakmice “topnika”, menadžera Arsenea Wengera posebno raduje povratak u konkurenciji kapitena Fabregasa koji se oporavio od povrede zadnje lože, te bi trebao konkurisati za subotnji susret 8. kola Premiershipa s Birminghamom na Emiratesu.

Za isti bi susret mogao biti spreman i brzonogi Theo Walcott, koji se oporavio od povrede desnog skočnog zgloba, dok će ga definitivno propustiti Robin van Persie, Thomas Vermaelen i Nicklas Bendtner.

Arsenal će se u susretu s Birminghamom pokušati vratiti na pobjednički kolosijek nakon dvaju uzastopnih prvenstvenih poraza. Podsjećamo, kod kuće su izgubili od West Bromwicha (3-2), te u gostima kod Chelseaja (2-0).