Nogomet
6

Povećana kazna Costi: Napadaču Chelseaja tri utakmice neigranja i bit će "lakši" za 20 hiljada funti

Klix.ba
Diego Costa (Foto: EPA)
Diego Costa (Foto: EPA)
Napadač Chelseaja Diego Costa kažnjen je sa još jednim mečom neigranja u Premiershipu iako je kazna prethodno iznosila dva meča. Uz to, španski reprezentativac platit će 20 hiljada funti.

Costa je kažnjen zbog incidenta na četvrtfinalnom meču FA Cupa kada je Chelsea 12. marta rezultatom 2:0 poražen od Evertona. Naime, on se tokom meča sukobio sa Garethom Barryjem, veznjakom Karamela, a govorilo se i da je ugrizao Barryja što je Englez demantovao.

Nakon što mu je pokazan crveni karton, Costa je svojom reakcijom pokazao negodovanje zbog sudijske odluke i kasnije je kažnjen sa dvije utakmice neigranja. Međutim, kazna je povećana na još jedan meč i isplatu od 20 hiljada funti, jer je Costa već ranije kažnjavan kada je imao sukobe sa štoperima Arsenala Laurentom Koscielnyjem i Gabrielom u septembru.

Costa je već "odslužio" jedan meč, onaj protiv West Hama na Stamford Bridgeu kada su Plavci remizirali (2:2), a neće igrati ni protiv Aston Ville u gostima sutra, kao ni protiv Swaneaya u gostima 9. aprila.