Nogomet
20

Potvrđeno: Vilanova odlazi iz Barce, novi trener sljedeće sedmice

Klix.ba
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Čelnici Barcelone potvrdili su navode da menadžer tima Tito Vilanova odlazi zbog zdravstvenih poteškoća.

Predsjednik kluba Sandro Rosell rekao je na večerašnjoj konferenciji za medije da Španac odlazi kako bi se podvrgnuo ljekarskim tretmanima za liječenje tumora parotidne žlijezde.

Sandro Rosell (Foto: AFP)
Sandro Rosell (Foto: AFP)

"Nadao sam se da ovako nešto nikada neću reći u životu. Ali, nažalost, Tito Vilanova više nije naš trener. Nakon rutinskog vađenja nalaza ljekari su mu savjetovali da se podvrgne procesu liječenja zbog kojeg više neće moći biti trener Barce", izjavio je Rosell. "Ovo je veliki gubitak za Barcelonu, ali ćemo ga mi prevazići, kao i mnogo puta u dosadašnjoj historiji".

Zamolio je za razumijevanje i poštivanje privatnosti Vilanove i njegove porodice.

"Mir mu je najpotrebniji", poručio je Rosell.

Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York.

Vilanova je trenersku dužnost preuzeo na početku prošle sezone, kada je kao zamjenik uskočio na mjesto gdje je ranije sjedio Josep Guardiola. Španski mediji navode da bi sada njegovu ulogu mogao preuzeti Joan Francesc Ferrer Sicili, popularni Rubi, koji je bio za ovu sezonu postavljen kao Vilanovin pomoćnik.

Početkom sljedeće sedmice će biti obznanjeno ko je novi menadžer tima sa Nou Campa.