Nogomet
0

Potvrđeni datumi: Reprezentacija Albanije u čast plasmana na EP igra sa Kosovom i Gruzijom

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalska reprezentacija Albanije zvanično će 13. novembra odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Kosova u čast plasmana na Euro 2016, a tim povodom Fudbalski savez Albanije organizovaće dan kasnije i gala večeru na kojoj će prisustvovati ličnosti iz svijeta sporta, kulture, politike i javnog života Albanije, Kosova, Makedonije i Crne Gore.

Ilir Shuklu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSA) je na današnjoj konferenciji za medije u Tirani potvrdio da će nacionalni tim Albanije u novembru odigrati dvije prijateljske utakmice.

Naime, u terminu kada na programu budu baražne utakmice za posljednja četiri mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Albanija će u petak 13. novembra u Prištini odigrati utakmicu s Kosovom, a zatim će 16. novembra na stadionu "Qemal Stafa" u Tirani, dočekati fudbalsku reprezentaciju Gruzije.

Shuklu je najavio da će 14. novembra Fudbalski savez Albanije organizovati gala večer povodom kvalifikacije fudbalske reprezentacije ove zemlje na EP koje će se naredne godine održati u Francuskoj.

Ranije je predsjednik FSA Armand Duka u razgovoru za AA kazao da "posjeta albanskog nacionalnog tima Kosovu nije samo sportskog karaktera, više je slavljeničkog. Cilj nam je slaviti zajedno".

Danas je u Tirani također potvrđeno da radovi na izgradnji nacionalnog stadiona, koji je nakon plasmana Albanije na EP najavio premijer te zemlje Edi Rama, počinju u januaru naredne godine. Na istom će se nalaziti zlatna ploča s imenima sadašnjih članova nacionalnog tima.