Utakmice grupe A
0

VIDEO / Potpuni debakl Francuza, Urugvaj i Meksiko idu dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Utakmicama trećeg kola okončana je grupna faza u grupi B. Nastavak takmičenja obezbjedili su Urugvaj i Meksiko, dok su nastup na Svjetskom prvenstvu okončali domaćini Južnoafrička Republika i Francuska.

Urugvaj je slavio pobjedu nad Meksikom sa 1:0 i tako osigurao prvo mjesto na tabeli, ali i ušutkao sve one koji su danima tvrdili da je susret namješten.

Gol za Urugvaj postigao je Luis Suarez, koji je glavom matirao meksičkog golmana u 43. minuti.

U drugom susretu mogli smo svjedočiti potpunom krahu francuske reprezentacije, koju je domaćin porazio rezultatom 2:1. Francuzi će, nakon silnih problema, sukoba, bojkota i nesporazuma spakovati svoje stvari i otputovati daleko od očiju francuske javnosti, koja ih žestoko kritikuje posljednjih dana.

Domaćini su poveli u 20. minuti preko Khumala. On je iskoristio veliku grešku Llorisa koji je istrčao u prazno i glavom smjestio loptu u mrežu.

U 25. minuti nastali su novi problemi za "tricolore". Gourcuff je zbog žestokog starta laktom u lice suparnika dobio crveni karton, olakšavši posao domaćoj reprezentaciji. Sudije su na ovom Svjetskom prvenstvu izuzetno "laki na obaraču".

Do kraja poluvremena JAR je uspio povećati prednost. U 37. minuti Mphela je bio najsnalažljiviji u 16-ercu, iskoristio je smušenost francuske odbrane i pogodio za 2:0.

Malouda je do kraja uspio golom u 70. minuti samo ublažiti poraz Francuza.

Tabela:

  1. Urugvaj 3 2 1 0 4:0 7
  2. Meksiko 3 1 1 1 3:2 4
  3. JAR 3 1 1 1 3:5 4
  1. Francuska 3 0 1 2 1:4 1