Nogomet
0

Potop Bordeauxa kod Reimsa, novi meč bez pobjede za Angers

Piše: O. T.
Fudbaleri Angersa proslavljaju pogodak (Foto: Twitter)
Fudbaleri Angersa proslavljaju pogodak (Foto: Twitter)
U 27. kolu Ligeu 1 Bordeaux je u gostima doživio težak poraz od Reimsa (4:1), dok je Angers nastavio sa lošim rezultatima neriješivši protiv Guingampa u gostima (2:2).

Reims je nastavio niz bez poraza protiv Bordeauxa na domaćem terenu. Sada taj niz iznosi 15 utakmica u kojima Reims ima učinak od 12 pobjeda i tri remija.

Mandi je pogodio u 23. minuti, a na 2:0 povisio je Bifouma. Potom je Charbonier u 67. minuti odnio sve dileme oko pobjednika kada je pogodio za 3:0. Ounas je dvije minute kasnije smanjio na 3:1 da bi u 89. minuti konačnih 4:1 postavio Bangoura.

Angers je u gostima protiv Guingampa upisao remi nakon četiri vezana poraza. Capelle je doveo goste u vodstvo, ali je Privat izjendačio u 39. minuti. Posao gostima otežao je N'Doye koji je zaradio isključenje u 42. minuti.

Domaći tim dolazi do preokreta u 62. minuti golom Giressea iz penala, ali iako su imali igrača manje gosti su preko Ketkeophomphonea 79. minuti došli do boda.

Touluse je na domaćem terenu poražen od Rennesa (2:1). Ben Yedder je u 78. minuti donio radost Touluseu, ali sve su srušili Dembele i Grosicki golovima u finišu meča.

Lorient je pogotkom Warisa u trećoj minuti slavio protiv Troyesa u gostima. Domaći tim je u 90. minuti ostao sa igračem manje nakon što je pocrvenio Camus.

Tabela: