Nogomet
16

Potencijalni bh. reprezentativci u dobroj formi: Asistencija Vrančića, Štilić ponovo briljirao

Piše: A. M.
Semir Štilić
Semir Štilić
Osim aktualnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine od kojih neki igraju dobro u svojim klubovima, a neki su nažalost u drugom planu, niz potencijalnih Zmajeva širom Evrope igre u dobroj formi.

Tu prije svih mislimo na odličnog Semira Štilića, kao i na Matea Sušića iz rumunskog Cluja, odnosno Marija Vrančića iz Paderborna.

U dobroj formi igra i Ervin Zukanović, dok su se golovima u život vratili Aidin Mahmutović i Ermin Zec. Prvijenac u španskoj Segundi postigao je Kenan Kodro, dok u odličnoj formi u istom rangu igra Eldin Hadžić.

Njemačka

Mario Vrančić (SC Paderborn) – Da će biti veliko pojačanje za Zmajeve čim stekne pravo nastupa jučer je potvrdio Mario Vrančić koji je bio jedan od ključnih igrača u trijumfu Paderborna nad Frankfurtom. Bilo je 3:1, Vrančić je igrao 90 minuta i bio asistent kod drugog pogotka.

Adnan Zahirović (VfL Bochum) – Bivši reprezentativac BiH i dalje je u nemilosti struke Bochuma. Meč protiv Darmstadta (1:1) odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Damir Vrančić (Eintracht Braunschweig) – Klub koji je prošle sezone ispao iz Bundeslige remizirao je na domaćem terenu sa Furthom, a naš bivši reprezentativac nije ulazio u igru.

Italija

Ervin Zukanović (Chievo) – Potencijalni reprezentativac BiH igrao je svih 90 minuta u porazu svog kluba od Pjanićeve Rome (3:0).

Milan Đurić (Cesena) – Nije ulazio u igru u jučerašnjem porazu Cesene od Palerma rezultatom 2:1.

Gordan Bunoza (Pescara) – Novi igrač Pescare nije konkurisao za meč protiv Vicenze u gostima u kojemu je Pescara doživjela poraz od 2:1.

Enis Nadarević (Trapani) – Iz igre izašao šest minuta pred kraj susreta protiv Crotonea koji je Trapani riješio u svoju korist sa 3:1.

Španija

Eldin Hadžić (Real Zaragoza) – Eldin Hadžić jedan je od ključnih igrača Zaragoze u novoj sezoni. Na posljednjoj utakmici koju je njegov klub pobijedio na domaćem terenu rezultatom 2:1 protiv Racinga iz Santandera, Hadžić je zamijenjen u sudijskoj nadoknadi. Real Zaragoza trenutno je šestoplasirani tim Segunde sa 16 bodova, svega dva manje od drugoplasiranog Valladolida.

Kenan Kodro (Osasuna) – Odigrao je posljednjih 15 minuta na jučerašnjoj utakmici protiv Tenerifea, a u trećem minutu sudačke nadoknade svojim pogotkom Osasuni je donio velika tri boda. Zanimljivo je da je Tenerife klub u kojemu je Kenanov otac Meho kao igrač ostavio dubok trag.

Češka Republika

Jasmin Šćuk (Mlada Boleslav) – Kapiten Mlade Boleslav odigrao je svih 90 minuta u domaćem porazu od lidera Plzena rezultatom 3:0.

Emir Halilović (Hradec Kralove) – Nekadašnji fudbaler Zvijezde Gradačac igrao je svih 90 minuta u domaćem porazu od Čeških Budejovica.

Nermin Crnkić (Jablonec) – Igrao pola sata u gostujućem remiju protiv Slavije Prag.

Aidin Mahmutović (Teplice) – Igrao je 78 minuta u domaćoj pobjedi nad Bohemiansom od 4:1. U 51. minutu upisao se u strijelce.

Admir Ljevaković (Teplice) – U 41. minutu utakmice između Teplica i Bohemiansa postigao je prvi gol za svoj klub. Igrao je do 69. minuta.

Aldin Čajić (Dukla Prag) - Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupio je od prvog minuta prekinute utakmice protiv Vranješovog Pribrama. Rezultat je do prekida glasio 2:1 u korist Dukle.

Muris Mešanović (Jihlava) – Igrao do 62. minuta u gostujućem remiju protiv Ostrave. Zamijenio ga je Kovar.

Haris Harba (Jihlava) – Odigrao svih 90 minuta u remiju Ostrave i Jihlave (0:0).

Poljska

Semir Štilić (Wisla Krakow) – Sjajnu formu Štilić je potvrdio sa nova dva pogotka koja je postigao u trijumfu Wisle nad Gornikom rezultatom 5:0. Osim Štilića, vrijedi spomenuti Brozeka koji je ušao na poluvremenu i do kraja postigao hat trick.

Vlastimir Jovanović (Korona) – U remiju sa Lechom iz Poznana na domaćem terenu odigrao je svih 90 minuta i pri tom zaradio javnu opomenu.

Jasmin Burić (Lech Poznan) – Gostujući remi protiv Korone oporavljeni Burić odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Senad Karahmet (Ruch) – Nije konkurisao za tim u gostujućem porazu od Cracovije (1:0).

Stojan Vranješ (Lechia) – Klub iz Gdanjska poražen je kao gost od Legije, a Stojan je igrao svih 90 minuta.

Dino Hamzić (Widjew Lodz) – Bivši golman Sarajeva i Olimpica sa svojim Widjewom poražen je na domaćem terenu od Bytowa rezultatom 1:0.

Hrvatska

Želimir Terkeš (NK Zadar) – U porazu Zadra od zagrebačkog Dinama nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine igrao je posljednjih 20 minuta.

Mario Kvesić (RNK Split) – Bivši fudbaler Širokog Brijega odigrao je 82 minuta u trijumfu svog kluba nad Osijekom od 3:0.

Mirko Hrgović (NK Zadar) – Zadar je poražen od Dinama na domaćem terenu, a Hrgović je na terenu proveo svih 90 minuta.

Jasmin Mešanović (NK Osijek) – Igrao svih 90 minuta u porazu Osijeka od Splita (3:0).

Nermin Jamak (NK Osijek) – Nekadašnji fudbaler Željezničara odigrao je 58 minuta u porazu Osijeka u Parku mladeži.

Amar Rahmanović (NK Istra) – Nije konkurisao za tim koji je poražen na Kantridi od Rijeke sa 3:1.

Ermin Zec (NK Rijeka) – Novi napadač Rijeke u igru je protiv Istre ušao u 66. minutu, a do kraja susreta uspio se upisati u strijelce.

Zoran Kvržić (NK Rijeka) – U igru je u kvarnerskom derbiju ušao u 82. minutu. Rijeka je ostvarila pobjedu od 3:1.

Damir Zlomislić (NK Rijeka) – Igrao svega nekoliko minuta u trijumfu Rijeke nad Istrom na Kantridi.

Said Husejinović i Armin Hodžić (GNK Dinamo Zagreb) – Bh. tandem još uvijek je zbog povrede van stroja.

Austrija

Srđan Grahovac (Rapid Beč) – Kapiten mlade reprezentacije BiH nije ulazio u igru u domaćem remiju protiv Admire (0:0).

Kazahstan

Marin Aničić (Astana) – Astana je na gostujućem terenu porazila Ordabasy (2:1), a nekadašnji kapiten Zrinjskog odigrao je svih 90 minuta.

Kina

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe) – Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je svih 90 minuta u domaćem porazu od Guangzhuoa.

Mađarska

Senad Husić (DVTK) – Igrao svih 90 minuta u gostujućem remiju kod Lombard Pape (0:0).

Emir Dilaver (Ferencvaros) – Ferencvaros je porazio Pesci sa 2:0, a Dilaver je odigrao svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Rumunija

Ermin Sipović (Otelul Galati) – Otelul je poražen na gostujućem terenu od Constante rezultatom 3:0, a naš internacionalac odigrao je svih 90 minuta.

Mateo Sušić (CFR Cluj) – Dojučerašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine igra u odličnoj formi u dresu Cluja. U subotu je odigrao svih 90 minuta u trijumfu nad Dinamom iz Bukurešta. Cluj se nalazi na drugom mjestu rumunskog prvenstva sa 25 bodova.

Slovačka

Haris Hajradinović (Trenčin) – Trenčin je otkinuo bod na gostovanju kod Podberzove, a naš internacionalc odigrao je 88 minuta.

Slovenija

Pero Ivetić (Koper) – Nekadašnji fudbaler GOŠK-a, Borca, Veleža i Olimpica odigrao je svih 90 minuta u domaćem trijumfu nad Zavrcom (2:1).

Nusmir Fajić (Maribor) – Nije konkurisao za tim koji je na domaćem terenu iznenađujuće poražen od Celja (1:2).

Kenan Horić (Domžale) – Nakon tri meča bez pobjede, lider na tabeli Prve lige Slovenije trijumfovao je kao gost kod Krke rezultatom 1:0. Kenan Horić nije konkurisao za tim na jučerašnjoj utakmici.

Aladin Šišić (Domžale) – Domžale su ostvarile trijumf na gostovanju u Novom Mestu, a svoj doprinos dao je i Aladin Šišić koji je igrao sat vremena.

Belgija

Dino Arslanagić (Standard Liege) – Standard ove sezone igra neprepoznatljivo, a i forma Dine Arslanagića nije kao u prošloj sezoni. Ovaj defanzivac jučerašnji poraz od Waaregema na domaćem terenu odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Nermin Zolotić (Gent) – Gent i Charleroi su remizirali (2:2), a Nermin Zolotić nije ulazio u igru u domaćem timu.

Švicarska

Sanel Jahić (Grasshoppers) – Domaći poraz od Zuricha (3:1) odgledao je sa klupe za rezervne igrače.