Edin Džeko
0

"Postoji mogućnost i da ostanem u Bundesligi"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac u redovima Wolfsburga Edin Džeko (24) bit će jedna od glavnih meta najuglednijih svjetskih klubova u nadolazećem ljetnom prelaznom roku.

Ugovorno je Džeko s "vukovima" vezan do juna 2013. godine, a uprava Wolfsburga spremna ga je pustiti "iskeršira" li neki klub za njegovu kupovinu 40 miliona eura.

Najviše se u kontekstu njegove kupnje spominjao Milan, sam Džeko je također javno izrazio želju za transferom na San Siro, ali se spomenuta cijena pokazala previsokom za "rossonere".

"Nikad nisam rekao da želim isključivo zaigrati u Italiji. Postoji puno opcija, a jedna od njih je i ostanak u Njemačkoj. Ako dođe prava ponuda, tada ću reći da", prenosi Džekinu izjavu Sportal.de.

S obzirom na visinu odštetne klauzule vjerojatno je jedini njemački klub koji može ispuniti takve uslove minhenski Bayern.

Džeko je prošle sezone s 26 golova bio drugi najbolji bundesligaški strijelac, a u ovom je trenutku bh. napadač također drugi najbolji strijelac njemačkog prvenstva (uz Stefana Kiesslinga) sa 16 postignutih golova, golom manje od Kevina Kuranyija.