Poziv s Koševa
0

Postanite i vi dio bordo porodice, učlanite se u FK Sarajevo

Klix.ba
Uoči nastavka proljetnog dijela sezone, FK Sarajevo poziva svoje pristalice da postanu članovi kluba i tako pomognu ostvarenju cilja, a to je 5.000 članova do kraja ove godine. S Koševa su privrednim subjektima ponudili Loyality Bordo Card, a za sve ostale tu su novi dresovi i ostali rekviziti.

Članstvo

Već nekoliko godina je aktivan proces učlanjivanja u klub pod nazivom "Biti srcem vezan, u tome leži snaga". Trenutno, Fudbalski klub Sarajevo ima više od 3.500 članova i svakodnevno novi simpatizeri i zaljubljenici u bordo boju iskazuju svoju lojalnost klubu, učlanjivanjem ili obnavljanjem članarine. Kako ističu, do kraja ove godine FK Sarajevo želi dostići i brojku od 5.000 članova.

"Zadovoljni smo rastom broja članova, ali zasigurno trenutni broj ne odgovara stvarnom broju istinskih zaljubljenika u bordo boju. Ovim putem pozivamo sve naše navijače, koji još uvijek nisu članovi kluba, da posjete prostorije kluba i da se učlane. Postupak traje svega nekoliko minuta, a članskom karticom direktno pomažete klubu", kazali su iz Odjela za članstvo FK Sarajevo.

Loyality Bordo Card

Kako članarina ne bi imala isključivo karakter pokazivanja privrženosti klubu, od aprila 2012. godine odjeli za marketing i članstvo FK Sarajevo pokrenuli su "Loyalty Bordo Card" projekt. Cilj tog projekta jeste da se okupi velika porodica privrednih subjekata, koji će članovima Bordo kluba omogućiti pogodnosti i popuste prilikom korištenja njihovih usluga. Trenutno, 35 privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata nude pogodnosti i popuste članovima FK Sarajevo.

Prodaja dresova

Osim prodaje dresova u fan shopovima, Marketing odjel FK Sarajevo, obratio se i mnogim privrednim subjektima, koji su bili zainteresirani za kupovinu dresova. Brendirani bordo ili bijeli dresovi zasigurno su zanimljivi mnogim firmama ili drugim pravnim subjektima...

"Svaki pravni subjket može kupiti dresove FK Sarajevo sa svojim logotipom. Mnoge firme igraju malonogometne lige, daruju poklone u humanitarne ili neke druge svrhe i smatramo da su za takve prilike idealni dresovi FK Sarajevo. Svi zainteresirani se mogu javiti na e-mail [email protected], kako bismo im prezentirali ovu ideju", dodaju iz Odjela za marketing FK Sarajevo.

I, to nije sve. Za kraj, vrijedno je istaći da se radovi na novoj internet stranici FK Sarajevo privode kraju. Kako saznajemo, nova stranica će bez problema moći konkurisati stranicama vodećih evropskih klubova.